Articole GeneraleComunicate de presaPoliticStiriStiri Nationale

Senatorul Ioan Stan: „Această primă rotație într-un guvern de coaliție transmite un semnal ferm tuturor cetățenilor că trăim într-o democrație puternică”

Senatorul Ioan Stan, președintele organizației județene PSD Suceava, a transmis marți, 13 iunie 2023, că partidul din care face parte a procedat corect amânând discuțiile politice privind rotativa guvernamentală, până la încheierea grevei personalului din învățământ, acesta fiind un semnal privind viziunea noului Guvern.

„Ar fi fost total inadecvat să punem interesul politic mai presus de interesul oamenilor, mai ales pentru cele 3 milioane de elevi și părinții lor. Drept urmare, formarea noului guvern va însemna și o schimbare de viziune care va pune accentul pe echitate socială și pe dezvoltarea firmelor și producției românești. De aceea, PSD a lucrat în tot acest timp la definirea programului de guvernare, pentru transpunerea acestei viziuni”, precizează Ioan Stan.

Senatorul spune că, în acest context, prioritatea Guvernului în următoarele luni va fi reprezentată de finalizarea reformelor din PNRR pentru absorbția fondurilor europene.

„Totodată, această primă rotație într-un guvern de coaliție transmite un semnal ferm tuturor cetățenilor că trăim într-o democrație puternică, capabilă de un transfer sigur al puterii. În mod cert România are nevoie acum, cât mai rapid, de un guvern funcțional, cu puteri depline. Sunt în continuare măsuri urgente care trebuie luate şi pe care partidul nostru este hotărât să le pună în practică pentru şi în folosul românilor.

După demisia premierului, urmează consultările și definitivarea programului de guvernare. PSD își dorește ca acest proces de învestire să se încheie cât mai repede. Orice zi câștigată înseamnă finalizarea unor proiecte și reforme importante și mai mulți bani care intră în conturile României și în economia românească”, adaugă președintele Organizației Județene PSD Suceava.

Articole Similare

Back to top button