CulturaEducatieStiri Locale

Au început înscrierile pentru proiectul de educație muzeală „MICII BIJUTIERI – atelier de bijuterii medievale”, la Muzeul de Istorie

Muzeul Național al Bucovinei anunță deschiderea listei de înscrieri la atelierul educațional „MICII BIJUTIERI”, ediția 2023.

Instituția continuă, astfel, seria proiectelor educaționale pe care le desfășoară, invitându-i pe elevii din clasele a III-a și a IV-a să cunoască lumea fascinantă a podoabelor evului mediu și să devină mici bijutieri. Proiectul de educație muzeală „MICII BIJUTIERI – atelier de bijuterii medievale”, organizat în perioada 10 – 14 iulie 2023, se adresează copiilor dornici să cunoască istoria realizării bijuteriilor evului mediu și curioși să experimenteze meșteșugul creării obiectelor de podoabă.

Atelierul este structurat în două părți, una teoretică și una practică, organizate astfel încât copiii să petreacă timp relaxant la muzeu, să își însușească informații inedite și să participe la activități care să le stimuleze creativitatea. Partea teoretică va cuprinde o prezentare generală a evoluției meșteșugului creării obiectelor de artă din metale prețioase, apariției bijuteriilor și tehnicilor de realizare a acestora în Moldova medievală. Aceste activități se vor desfășura chiar în Sala Tezaur a Muzeului de Istorie, acolo unde se păstrează colecția de bijuterii a Muzeului Național al Bucovinei. Partea practică a proiectului educațional va provoca creativitatea participanților, copiii fiind îndrumați de către specialiștii biroului Educație, Marketing și Comunicare din cadrul Muzeului Național al Bucovinei în realizarea unor bijuterii (cercei, ace de voal, nasturi), inspirate după modele vizualizate în Sala Tezaur.

Atelierul se va desfășura în perioada 10 – 14 iulie 2023, în intervalul orar 10:00 – 12:00, la Muzeul de Istorie din Suceava. Grupul țintă este format din elevi ai claselor a III-a și a IV-a din județul Suceava, pentru care se completează și se transmite către organizatori, între 12 iunie și 7 iulie 2023, formularul de înscriere. Fișele de înscriere pot fi descărcate de pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie. După completare, fișele se aduc la sediul Muzeului de Istorie sau se vor trimite pe adresa se e-mail marketing@muzeulbucovinei.ro. Se pot înscrie maxim 20 participanți/zi. Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii.

Taxa de participare este de 5 lei/copil/zi. Plata taxei se va face la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie, în ziua participării. Activitățile proiectului educațional se repetă zilnic.

Copiii vor veni și vor pleca către și de la muzeu doar însoțiți de părinți/tutori/aparținători. Deplasarea în interiorul muzeului se va face doar împreună cu specialiștii coordonatori din cadrul proiectului educațional.

Detalii, la telefon 0230216439, interior 116.

Articole Similare

Back to top button