Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiriStiri Locale

CAS Suceava demarează procesul de contractare a serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale pentru anul 2023

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava desfășoară în luna iunie procesul de contractare a serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale pentru anul 2023.

Instituția informează că toți furnizorii care doresc sa încheie contracte de furnizare de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale pot transmite cererile de contractare și documentația necesară, în perioada 13 – 16 iunie 2023, pe adresa de e-mail contractare@cassv.ro.

Calendarul de contractare și listele cu documentele pentru fiecare tip de asistență medico-farmaceutică sunt afișate la sediul CAS și pe pagina web www.cassv.ro.

Pe parcursul derulării procesului de contractare vor avea loc ședințele celor 3 comisii mixte, la care participă reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Suceava, Colegiului Județean al Medicilor, Asociației Profesionale a Medicilor de Familie Suceava, Patronatului Județean al Medicilor de Familie,  Patronatului medicilor de specialitate din specialitățile clinice și Organizației sindicale a medicilor de specialitate.

De asemenea, vor avea loc negocieri cu reprezentanții spitalelor din județ, în vederea stabilirii sumelor de contract pentru anul 2023 (pentru spitalizare continuă, de zi și cronici).

„Contractele vor fi încheiate pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2023. În luna iunie avem în derulare un număr de 939 contracte/acte adiționale încheiate cu furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale”, precizează Victor Cristi Bleorțu, Director General al CAS Suceava.

Întregul proces se realizează în conformitate cu HG nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate și Ordinul MS/CNAS nr. 1857/441/2023 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Articole Similare

Back to top button