Articole GeneraleComunicate de presaEducatieInterneStiriStiri Nationale

A VIII-a ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice pe teme de Silvicultură și Protecția Mediului a avut loc, în perioada 26-27 mai, la Vatra Dornei

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești pe teme de Silvicultură și Protecția Mediului a avut loc în perioada 26-27 mai, la Centrul de Pregătire și Formare Continuă al USV din Vatra Dornei. Activitatea a fost organizată de Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), împreună cu Facultatea de Silvicultură și exploatări forestiere din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Evenimentul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, a devenit o tradiție prin fructificarea unei frumoase colaborări dintre cele două facultăți, o tradiție a promovării tinerilor și a ideilor de cercetare ale acestora.

La sesiune au participat, cu lucrări științifice, studenți din cinci centre universitare unde există facultăți sau specializări de silvicultură: Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Silvicultură și exploatări forestiere din cadrul Universității Transilvania din Brașov, Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate din Timișoara și Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste Târgu Mureș – centrul de studii din Sfântu Gheorghe.

Lucrările prezentate de studenți, masteranzi și doctoranzi au abordat teme din diverse domenii, precum silvobiologie, dendrocronologie, amenajarea pădurilor, exploatarea masei lemnoase, protecția pădurilor, împăduriri și conservarea biodiversității.

La finalul zilei dedicate prezentării lucrărilor științifice, studenții au primit diplome de participare, iar Asociația Forestierilor din România (ASFOR) a premiat cele mai bune lucrări din fiecare centru universitar participant. Selectarea premianților s-a realizat în urma voturilor acordate de către studenți. Ciprian Musca, președintele ASFOR, a oferit premiile următorilor studenți: Mălina Aursulesei (Facultatea de Silvicultură Suceava), Florentina Barbu (Facultatea de Silvicultură și exploatări forestiere Brașov), Andrei Marian Silviu (Facultatea de Agricultură București), Ionela-Florina Andrițoiu (Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate Timișoara) și Opra Boglárka (Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste Târgu Mureș).

Manifestarea a continuat a doua zi cu o excursie tematică în Parcul Național Călimani.

Articole Similare

Back to top button