Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Locale

Vernisajul expoziției „…vorba doamnei Bardă”, pe 31 mai, la Muzeul de Istorie din Suceava

Muzeul Național al Bucovinei organizează miercuri, 31 mai 2023, de la ora 16, în foaierul Muzeului de Istorie din Suceava, vernisajul expoziției intitulate sugestiv „…vorba doamnei Bardă”.

Expoziția, inițiată de Tatiana Chideșa, este compusă din lucrări ale artistei Ileana Bardă, provenite exclusiv din colecții private. În lucrările expuse se regăsesc temele preferate ale artistei și multe dintre acestea sunt personalizate prin dedicații pline de umor. „Veți regăsi pe simezele muzeului de la autoportrete, flori, naturi statice, peisaje, până la grafică sau desen satiric, lucrări realizate într-o manieră personală, inconfundabilă”, precizează reprezentanții Muzeului Național al Bucovinei.

Expozitia va fi prezentată de prof. Elena Andriescu.

La vernisaj, Marius Alexandru Aluncarite, profesor la Colegiul Național de Artă „Ciprian Porumbescu”, va susține un recital de chitară clasică.

Membră a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP), premiată în 1981 și 1982 la concursul „Voronețiana” de la Gura Humorului, Ileana Bardă a fost recompensată pentru meritele sale cu titlul de Cetățean de onoare al Sucevei, în anul 2000, iar una din străzile orașului îi poartă numele.

Expoziția se dorește a fi o omagiere a personalității artistice creatoare și a omului Ileana Bardă (1931-2004), în preajma zilei sale de naștere, 1 iunie.

În 2024, la 20 de ani de la moartea pictoriței, Muzeul Național al Bucovinei intenționează să publice un album Ileana Bardă, proiect sprijinit și finanțat de Consiliul Județean Suceava.

„Mulțumim și pe această cale colecționarilor suceveni, datorită cărora a fost realizată această expoziție!”, adaugă organizatorii.

Articole Similare

Back to top button