Articole GeneraleStiriStiri Nationale

Un nou punct de trecere la frontiera dintre România și Republica Moldova a fost deschis în regim de testare

Marți, 23 mai 2023, a avut loc deschiderea Punctului de trecere a frontierei Leova-Bumbăta, al șaptelea de la frontiera moldo-română.

Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta (România) – Leova (R. Moldova) este deschis în regim de trafic internațional de persoane și pentru traficul internațional de mărfuri. Legătura dintre cele două puncte se realizează prin intermediul podului flotant instalat între localitățile dintre cele două state.

De comun acord, autoritățile din România și Republica Moldova au stabilit operaționalizarea etapizată a punctului de trecere, programul de funcționare fiind stabilit în intervalul 08:00-20:00, până la limita unei greutăți totale de 3,5 tone pentru mijloacele de transport.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Române precizează că prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii și de produse supuse controlului fitosanitar.

Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta funcționează în subordinea ITPF Iași – Sectorul PF Berezeni și beneficiază de o arteră de control pentru fiecare sens, intrare și ieșire din țară, cabine de control, echipamente tehnice și IT. Personalul care desfășoară activitatea de supraveghere și control la trecerea frontierei este asigurat din structurile Poliției de Frontieră.

Evenimentul de inaugurare a noului punct de trecere a frontierei s-a desfășurat în prezența reprezentanților oficialităților de pe cele două maluri ale Prutului.

Articole Similare

Back to top button