AdministratieArticole GeneralePoliticStiriStiri Nationale

Senatorul Ioan Stan: „Copiii nu au nicio vină, școala trebuie să reînceapă pentru toți, în toată țara, cât mai repede.”

Senatorul Ioan Stan, președintele organizației județene PSD Suceava, a transmis marți, 23 mai 2023, că pentru partidul din care face parte reluarea cursurilor, astfel încât elevii să nu fie afectați, reprezintă o prioritate.

Acesta susține că negocierile între sindicatele din educație și Guvern trebuie reluate urgent, într-o manieră responsabilă. „Pentru PSD acest lucru reprezintă o prioritate de maximă importanță și de aceea suspendă orice negociere politică privind schimbarea guvernului. Negocierile cu sindicatele trebuie urgent reluate!  PSD face apel la liderii sindicali și la toate cadrele didactice să accepte dialogul responsabil și nu confruntarea. Este necesar să se găsească un compromis acceptabil și mai ales posibil, pentru toată lumea”, declară Ioan Stan.

Senatorul susține că PSD admite creșterea veniturilor în educație, „dar în limita posibilităților reale pe care le are țara”. „O creștere cu 60% a salariilor, așa cum pretind greviștii din Educație, este imposibil de aplicat; nu doar că este mult pentru nivelul inflației, dar nu există banii necesari! Iar dacă totuși s-ar aplica, s-ar deschide o poartă a haosului prin care ar pătrunde revendicări similare în spirală, inflație galopantă, creșterea datoriei publice; pe scurt, crize majore care inevitabil ar conduce la catastrofa din guvernarea Băsescu-Boc din 2008-2009, respectiv tăierea salariilor”, a adăugat președintele PSD Suceava.

Ioan Stan a prezentat să problema salariilor cadrelor didactice își va găsi rezolvarea în proiectul Legii Salarizării Unice, condiție a PNRR, care a fost devansat. Termenul de finalizare a fost redus la data da 15 iulie, pentru a arăta disponibilitatea politică de a rezolva motivul esențial al declanșării grevei generale.

Articole Similare

Back to top button