Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Peste 80.000 de perechi de încălțăminte, în valoare de aproximativ 30.000.000 de lei, confiscate de polițiștii suceveni

În perioada 15 – 18 mai 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au desfășurat o acțiune specifică de verificare a unor spații de depozitare aparținând unei societăți comerciale din localitatea Dornești, județul Suceava, care are ca obiect principal de activitate servicii de comisionariat vamal și antrepozit fiscal.

Din primele verificări și din documentația pusă la dispoziție de Biroul Vamal de Frontieră Dornești, a rezultat că, în cursul lunii mai 2023, o societate comercială din China a expediat către o societate comercială din Ucraina articole de încălțăminte sport pentru care nu era menționată nicio marcă. Produsele erau depozitate intermediar la punctele de lucru ale celor două firme din județul Suceava, deși mărfurile intraseră în țară prin portul Constanța.

Aceste aspecte au întărit bănuiala polițiștilor cu privire la mărfurile depozitate la punctele de lucru, ulterior fiind relevat faptul că bunurile au fost depozitate inițial în portul Agigea, Constanța, iar duminică, 14 mai, au fost transportate pe teritoriul României și depozitate în spațiile comisionarului din comuna Dornești, județul Suceava.

În urma verificărilor efectuate, în spațiile de depozitare a fost identificată o cantitate mare de produse (încălțăminte sport) inscripționate cu diferite mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României, cu privire la care exista bănuiala că ar fi contrafăcute.

În cele trei hale care aparțin comisionarului vamal din Dornești au fost identificate 10.340 de colete, ce conțineau 83.320 de perechi de încălțăminte sport, în valoare totală de aproximativ 29.200.000 de lei.

În acest context, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava s-au sesizat din oficiu, fiind întocmit dosar penal și a fost începută urmărirea penală in rem pentru comiterea infracțiunii prev. de art. 102 alin. 1 lit. b raportat la art. 102 alin. 3 din legea 84/1998 republicată (apărarea drepturilor și indicațiilor geografice).

Totodată, polițiștii au dispus măsura indisponibilizării bunurilor, fiind preluate în custodie până la clarificarea situației, urmând ca ulterior să fie formulate propuneri pentru instituirea măsurilor asiguratorii în cadrul dosarului penal.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava – S.I.C.E, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul unității de parchet competente, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activității infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Articole Similare

Back to top button