Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Nationale

DNSC recomandă tuturor instituțiilor publice din România interzicerea aplicației TikTok pe dispozitive de serviciu

În ședința Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică (COSC) de miercuri, 17 mai 2023, au fost discutate riscurile asociate descărcării, instalării și utilizării aplicației TikTok pe sistemele informatice de serviciu din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

În acest context, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), în virtutea competențelor sale definite prin OUG 104/2021 art. 5 lit. b) pct. 4), emite mai multe recomandări către conducătorii autorităților și instituțiilor publice din România. Acestea fac referire la aplicația software TikTok, serviciul de rețele de socializare sociale TikTok și orice aplicație sau serviciu succesor al TikTok, dezvoltat sau furnizat de ByteDance Limited sau de o entitate deținută de ByteDance Limited.

Astfel, DNSC recomandă:

  • Identificarea descărcării, instalării și utilizării TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale instituției.
  • Eliminarea aplicației TikTok deja instalate pe sistemele informatice de serviciu ale instituției.
  • Interzicerea descărcării, instalării și utilizării TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale instituției.
  • Excluderea oricăror proceduri, politici, clauze sau instrucțiuni interne ce prevăd sau permit descărcarea, instalarea sau utilizarea TikTok pe sistemele informatice de serviciu.

Toate autoritățile și instituțiile publice din România sunt încurajate să implementeze imediat pachetul de măsuri, în vederea limitării riscurilor de securitate cibernetică cauzate de aplicație.

Articole Similare

Back to top button