Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiriStiri Nationale

Poliția Română organizează o nouă ediție a Săptămânii Prevenirii Criminalității, în perioada 22 – 26 mai

În perioada 22 – 26 mai 2023, Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, organizează, la nivel național, o nouă ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

Obiectivul acestor acțiuni este informarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Astfel, specialiștii în prevenirea criminalității vor organiza activități în spații publice, structurate pe domenii de prevenire, selectate în baza priorităților de acțiune ale Poliției Române pentru anul 2023, în colaborare cu parteneri instituționali, în cadrul cărora vor fi abordate teme precum discriminarea, violența domestică, disparițiile de minori, siguranța pe stradă și acasă, precum și siguranța în mediul online.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava campania va fi coordonată de către polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității care, împreună cu polițiști din cadrul celorlaltor structuri, dar și cu parteneri instituționali, vor desfășura activități tematice interactive, vor lansa proiecte punctuale de prevenire și vor organiza zilnic acțiuni de impact în vederea responsabilizării și conștientizării pericolelor.

Dacă vrei să afli cum poți preveni să devii victima unei infracțiuni sau care sunt soluțiile la problemele pe care le întâmpini, dacă vrei să vorbim despre consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni și care este limita dintre legal și ilegal, participă  la activitățile organizate de specialiștii în prevenirea criminalității din cadrul IPJ Suceava”, este mesajul polițiștilor suceveni.

Tematica abordată, selectată în baza domeniilor prioritare de intervenție preventivă va avea următorul calendar de implementare:

22 mai – siguranța copiilor;
23 mai – siguranța online;
24 mai – prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului;
25 mai – prevenirea disparițiilor de minori/ plecărilor voluntare de acasă;
26 mai – prevenirea violenței domestice.

Pentru desfășurarea și implementarea campaniilor de informare au fost realizate peste 10.000 de materiale preventive care vor fi distribuite la nivelul întregului judeţ.

„În condițiile societății actuale, demersul preventiv devine o soluție viabilă în abordarea problematicii  infracționale. Actul preventiv se transformă într-un preambul obligatoriu al oricărei acțiuni polițienești. Este o componentă care asigură succesul unei intervenții polițienești eficiente și de calitate, contribuind, totodată, la conservarea și utilizarea corectă a resurselor materiale și umane”, declară comisar șef Ionuț Epureanu, Purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Articole Similare

Back to top button