Articole GeneraleComunicate de presaSanatateStiri Locale

Pacient cu AVC acut, salvat de medicii neurologi și intervenționiști de la Spitalul Județean Suceava

Miercuri, 17 mai 2023, la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a fost transferat un angajat al Spitalului de Urgență Piatra Neamț care prezenta un accident vascular cerebral ischemic acut, instalat în timpul programului de serviciu. Datorită intervenției prompte a echipei medicale, pacientul a fost salvat, starea acestuia evoluând favorabil.

„Este un exemplu relevant pentru colaborarea dintre două unități medicale mari din nord-estul țării. Pentru acest pacient s-a inițiat tromboliza la Spitalul Județean Piatra Neamț, iar în continuare, la Spitalul Județean Suceava, s-a efectuat tratamentul endovascular (trombaspiratie), în compartimentul de Radiologie Intervențională. Pacientul a fost internat inițial pe secția ATI (12 ore), fiind ulterior transferat pe secția de Neurologie, cu evoluție favorabila, intervenția precoce în acest caz fiind esențială pentru recuperarea deficitelor neurologice”, a declarat dr. Daniela Neagu, medic șef pe secția de Neurologie în cadrul SJUSV.

Echipa medicală implicată a fost formată din dr. Boarescu Ioana, medic neurolog, dr. Crețeanu Mihai Jr., dr. Husar Alexandra și medicul rezident Gabriel Mircea, medici radiologi intervenționiști, și dr. Titieni Denisa, medic ATI.

Dr. Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Județean precizează că echipa medicală a secției de Neurologie din cadrul unității medicale a primit în acest an, din partea Organizației Europene de Stroke, premiul Angels „Platinum ”, „un premiu onorific, pentru a recompensa munca depusă și îngrijirile excelente în domeniul Accidentului Vascular Cerebral”.

Articole Similare

Back to top button