Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocialStiri Locale

Peste 400 de locuri vacante vor fi ofertate la Bursa Generală a Locurilor de Muncă de la Suceava

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava organizează vineri, 12 mai 2023, începând cu ora 10:00, la parterul Iulius Mall, Bursa Generală a Locurilor de Muncă.  

Evenimentul va debuta în aceeași dată, ora 9:00, la Casa Germană din Rădăuți, și la ora 10 la Punctul de Lucru din Fălticeni, la Centrul de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului și la Casa de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei.

În spațiul bursei, alături de spațiul destinat interviurilor cu angajatorii și afișării materialelor promoționale ale firmelor participante, va fi amenajat un spațiu cu standuri informative și de suport: standul Tinerilor NEETs, standul Cursurilor de formare profesională, standul Economiei sociale, standul Direcției Generale Anticorupție, Standul EURES al ocupării în Spațiul Economic European, standul pentru Refugiați din Ucraina, standul pentru Persoane cu dizabilitați, standul de suport pentru Romi, standul pentru Promovarea uceniciei la locul de muncă.

„Persoanele inactive, care nu au găsit locul de muncă potrivit și doresc să-și însușească noi competențe profesionale se pot înscrie la cursuri gratuite, la standul Cursuri de formare profesională, transmit reprezentanții AJOFM Suceava.

Organizatorii Bursei au precizat că, până la monitorizarea statistică din 10 mai 2023, la Suceava s-au înscris peste 30 de angajatori interesați să recruteze personal, iar numărul locurilor vacante înregistrate au trecut de 400. Confirmările de participare la bursă a angajatorilor continuă și astăzi, 11 mai, până la ora 14:00.

Candidații cu studii medii sau profesionale pot ocupa unul dintre posturile de maistru în industrializarea lemnului, electrician, șofer, tehnician sisteme de supraveghere video, tehnician mecanic, contabil, electrician, electromecanic, macaragiu, stivuitorist, mecanic auto, instalator, recepționer, ospătar, bucătar, patiser, brutar, cofetar, lucrător comercial, agent de asigurări, confecționer, operator la mașini cu comandă numerică, morar, cele mai ofertante domenii de activitate pe acest segment fiind  construcțiile, alimentația publică, restaurante și celelate domenii HORECA.

Candidații cu nivel superior de studii pot opta, până în prezent, pentru posturi de inginer, designer grafică, designer mobilă, specialist resurse umane, asistent manager, economist, analist vânzări, analist achiziții, cele mai ofertante domenii pentru acest nivel de studii fiind construcțiile, fabricarea de mobilă, fabricarea hârtiei și a cartonului ondulat.

Candidații care nu au o calificare se vor putea angaja ca ambalator, îngrijitor spații hoteliere, manipulant, muncitor necalificat în construcții, ajutor ospătar, lucrător în bucătărie.

Articole Similare

Back to top button