Articole GeneraleComunicate de presaEducatieEvenimenteStiri Locale

Concursul Internațional Studențesc de Calculatoare HARD&SOFT 2023 are loc în perioada 14-21 mai, la USV

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează, în perioada 14-21 mai 2023, cea de-a XXVIII-a ediție a Concursului Internațional Studențesc de Calculatoare HARD&SOFT, care își propune să testeze competențele și expertiza tehnică hardware și software ale viitorilor ingineri.

Pe parcursul a cinci zile, echipe formate din câte patru studenți vor încerca să găsească soluții tehnice inovatoare și să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate științifică. „O asemenea provocare solicită cunoștințe avansate din mai multe domenii, precum știința calculatoarelor, inginerie electronică și automatizări, necesare pentru proiectarea sistemelor electronice, interfațare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare, și nu numai”, transmit organizatorii competiției.

Concursul a debutat în anul 1994, cu sprijinul profesorului John MILNER, de la City University din Londra, Marea Britanie, în calitate de președinte al juriului primelor nouă ediții ale concursului. Începând cu anul 2003, pe parcursul a 17 ani, coordonarea activității de jurizare a fost asigurată de profesorul Timothy HALL, de la Universitatea din Limerick, Irlanda. Au urmat doi ani în care restricțiile impuse de pandemia Covid au împiedicat desfășurarea concursului. În anul 2022, concursul a fost reluat, sub coordonarea unui juriu format din specialiști ai companiei ServiceXpert, din Munchen, Germania.

Concursul HARD&SOFT a devenit o competiție internațională de prestigiu, ocupând un loc privilegiat în programul manifestărilor studențești europene. De-a lungul timpului, 1152 de studenți, reprezentând centre universitare din România, precum și universități partenere din Europa și din lume, s-au confruntat cu provocări tehnice spectaculoase în cadrul evenimentului organizat de USV.

La ediția din acest an s-au înscris 12 echipe: câte două din București, Suceava și Timișoara, o echipă din Cluj Napoca și o alta din Iași, două echipe din Chișinău, Republica Moldova, o echipă din Hebei, China, și o echipă din Odesa, Ucraina.

În cadrul ediției 2023, juriul este format din: Nicolae Bogdan FOICA, Jaime FELLER GOUDIE și Swornim SHRESTHA (ServiceXpert GmbH Munich, Germania), Vlad Alexandru VOICULESCU (Cognizant Mobility GmbH Munich, Germania), Ladislau MATEKOVITS (Politecnico di Torino, Italia) și Oliver FAUST (Anglia Ruskin University din Cambridge, Marea Britanie).

Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educației Naționale, al Primăriei Municipiului Suceava, al Consiliului Local, Consiliului Județean, al Academiei de Științe Tehnice din Romania, precum și al mai multor firme de succes care se implică în sprijinirea, încurajarea și afirmarea tinerelor talente. Sprijinul acestora contribuie în mod semnificativ la reușita evenimentului, dar și la consolidarea imaginii proprii, a imaginii FIESC și, nu în ultimul rând, a imaginii comunității științifice sucevene.

Tema fiecărei ediții a concursului este propusă de juriu. Prezentarea sistemelor realizate de echipele competitoare – un spectacol inedit de aplicații inovatoare – va avea loc vineri, 19 mai 2023.

Festivitatea de decernare a premiilor se va desfășura vineri, 19 mai 2023, începând cu ora 17.00, în Aula din corpul E al USV.

Informații suplimentare pot fi consultate la adresa: http://www.hardandsoft.ro/.

Articole Similare

Back to top button