Articole GeneraleInterneStiri Nationale

A fost inaugurat Centrul European de Securitate Cibernetică, prima structură UE cu sediul în România

Noul Centru European de competențe în Securitate Cibernetică (ECCC), prima structură a Uniunii Europene care are sediul în România, a fost inaugurat pe 9 mai 2023 la București.

Stabilirea orașului european unde urma înființarea instituției s-a realizat prin concurs. Bucureștiul s-a dovedit a fi locul potrivit pentru a dezvolta un hub internațional al securității cibernetice. De aici va fi coordonată o rețea de centre naționale din UE, cu scopul monitorizării datelor și combaterii atacurilor cibernetice.

„Bucureștiul a câștigat în fața altor cinci orașe care erau nerăbdatoare să aibă un astfel de centru. Bucureștiul a câștigat datorită unui sistem vibrant de cercetători și competențelor pe care le are în domeniul securității cibernetice. Acum două săptămâni CE a prezentat legea/propunerea pentru solidaritatea cibernetică, va fi piatra de temelie a activității noastre pentru combaterea atacurilor cibernetice”, a declarat Roberto Viola, director general al Direcției tehnologie și comunicare din cadrul Comisiei Europene.

Centrul va deveni complet operațional în luna septembrie a acestui an. Pentru desfășurarea activității, vor fi recrutați aproximativ 50 de specialiști din țară și din străinătate.

Articole Similare

Back to top button