Articole GeneraleComunicate de presaPoliticStiri Locale

Conducerea PSD la nivel național s-a întâlnit cu parlamentarii și primarii social democrați din județul Suceava

Reprezentanți ai conducerii Partidului Social Democrat au fost prezenți sâmbătă, 6 mai 2023, la Suceava, pentru o întâlnire cu parlamentarii și primarii social democrați din județ.

Din delegație au făcut parte președintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general PSD, Paul Stănescu, Dragoș Benea – europarlamentar și responsabil politic pe zona Moldovei, Marian Neacșu – Secretarul General al Guvernului și Alexandru Stoica – secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

În cadrul întâlnirii, care s-a desfășurat pe parcursul a trei ore, au fost discutate atât probleme de ordin politic ce privesc Organizația Județeană Suceava, cât și aspecte de ordin administrativ.

În urma întâlnirii s-a stabilit un parcurs pentru desemnarea a candidatului pentru Consiliul Județean Suceava, dar și a reprezentanților PSD la alegerile locale în localitățile unde acest proces nu s-a finalizat.

„Administrativ, capul de afiș a fost ținut de proiectele de investiții derulate de primării fie cu fonduri europene, fie din fonduri guvernamentale. Au fost ridicate probleme generale privind oportunitățile de finanțare și posibilitățile de cofinanțare, dar și punctuale, legate de procesul prea lung de obținere a unor avize sau a unor documente de la instituțiile statului, despre reforma administrativă și alte subiecte”, transmite Organizația PSD Suceava.

Marcel Ciolacu a afirmat că apreciază dorința fiecărui primar de a aduce dezvoltare în comunitatea lui și a exprimat disponibilitatea de a organiza discuții cu edilii din județ, miniștrii și șefii de agenții, pentru a clarifica problemele ridicate. Totodată a subliniat că PSD nu va accepta comasarea alegerilor. „Voi reveni aici de fiecare dată cu drag și îmi doresc foarte mult să câștigăm la Suceava atât primăria municipiului, cât și Consiliul Județean. E un culoar favorabil pentru PSD să se întâmple acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu.

Articole Similare

Back to top button