Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocialStiri Locale

Campanie de promovare a obiceiurilor sănătoase în rândul elevilor, la inițiativa studenților Facultății de Medicină și Științe Biologice din cadrul USV

În martie 2023, la inițiativa studenților Facultății de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a debutat campania Educație pentru sănătate privind nutriția echilibrată, igiena orală și postura corectă. Proiectul, coordonat de șef lucrări dr. Alexandru Mihai Breha, are ca scop principal promovarea obiceiurilor sănătoase în rândul elevilor din Suceava. 

Cursurile de educație pentru sănătate, continuate până în prezent, au fost susținute în cadrul a cinci unități de învățământ și o organizație umanitară, ca parte a unui program de protecție pentru copiii ucraineni refugiați și solicitanți de azil. Au fost incluse Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, Școala Gimnazială „Maria Cantacuzino” Horodniceni, Școala Primară Brădățel, Școala Gimnazială Mihăiești, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Organizația Salvați Copiii.

În campanie s-au implicat Giulia-Alexandra Ursu, studentă la Nutriție și dietetică, Ana-Maria Cora, studentă la Tehnică dentară, și Răzvan-Cristian Pavel, student la Balneofiziokinetoterapie și recuperare.

„Obiectivele campaniei se axează pe oportunitatea elevilor de a afla, încă de la cele mai fragede vârste, informații utile despre vitamine și legumele în care acestea se găsesc, despre necesarul zilnic de apă sau despre ce trebuie să conțină o farfurie pentru o alimentație sănătoasă. Totodată, echipele USV au discutat cu elevii despre cum trebuie să ne spălăm dinții corect, cum se încarcă ghiozdanul în mod corespunzător, cum trebuie să stăm corect în bancă și cât de important este să facem sport”, transmit organizatorii acțiunii.

Studenții de la Facultatea de Medicină și Științe Biologice își propun ca această campanie să reprezinte o inițiativă pe termen lung, urmând ca, în perioada următoare, să desfășoare acțiuni similare și în alte unități de învățământ din județul Suceava.

Articole Similare

Back to top button