Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocialStiri Locale

Aproape 1.000 de elevi și profesori au participat la o acțiune de ecologizare comună, unică în Rădăuți

Marți, 25 aprilie 2023, Asociația Rădăuțiul Civic și școlile din municipiu au desfășurat o acțiune de ecologizare comună, unică pe plan local, parte din programul Săptămâna Verde.

Începând cu ora 10:00, orașul Rădăuți a fost împânzit de aproape 1.000 de elevi, însoțiți de cadre didactice și coordonați de voluntarii asociației. Participanții la acțiunea de ecologizare, elevi de la clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a, au curățat străzile și spațiile verzi, acoperind diferite zone, în special, în apropierea școlilor de unde provin.

Acțiunea comună de ecologizare este rezultatul unui acord încheiat între Asociația Rădăuțiul Civic și școlile din Rădăuți, care desfășoară activități specifice programului Săptămâna Verde în perioada 24-28 aprilie 2023. Apelul a fost adresat de Rădăuțiul Civic Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” și Școlii Speciale „Sf. Stelian”. În urma răspunsului pozitiv al celor trei școli, 575 de elevi din 20 clase de la Școala „Mihai Eminescu”, 305 de elevi din 11 clase de la Școala „Bogdan Vodă” și 80 de elevi de Școala specială „Sf. Stelian”, toți însoțiți de cadre didactice și coordonați de 25 de voluntari Rădăuțiul Civic și-au dat întâlnire pe străzile din Rădăuți.

„Timp de peste două ore, copiii au cutreierat străzile din orașul lor și i-au văzut o altă față. Nu cea mai plăcută, însă, prin contribuția lor, orașul a devenit mai curat. La finalul activității de ecologizare s-au adunat zeci de saci de gunoi”, transmit organizatorii activității.

Materialele necesare (saci de gunoi, mănuși), dar și apă și dulciuri pentru participanți au fost oferite de asociație. Acțiunea de ecologizare a avut loc cu aprobarea Primăriei Municipiului Rădăuți și a fost sprijinită de Serviciul Servicii Comunale, care, la finalul acțiunii de ecologizare, a ridicat toți sacii de gunoi.

„Când ne-am gândit la această activitate nu ne-am așteptat să existe un interes atât de mare din partea școlilor. O participare atât de numeroasă este un semn că adolescenții și copiii au înțeles că este în responsabilitatea și puterea fiecăruia dintre noi să avem un oraș curat”, declară Marga Tcaciuc, coordonator social-educațional în cadrul asociației Rădăuțiul Civic.

Articole Similare

Back to top button