Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiri Locale

Atelier de pictură de icoană în manieră bizantină pentru adulți, organizat de Muzeul Național al Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei readuce în atenția publicului Atelierul de pictură de icoană în manieră bizantină pentru adulți, care în acest an se desfășoară în trei module organizate astfel:

  • MODULUL I – desen, proplasme (1-5 mai 2023);
  • MODULUL II – portret (6 – 10 iunie 2023);
  • MODULUL III – detalii, finisaje.

„Sperăm ca atelierul propus în noua formulă – în care sunt abortate sistematic și mai aprofundat etapele principale ale tehnicii de lucru – să răspundă așteptărilor publicului”, transmit reprezentanții Muzeului Bucovinei.

Pe parcursul desfășurării atelierului fiecare participant va picta o icoană, urmând toate etapele de realizare, sub îndrumarea unui lector de specialitate. „Tehnica veche a iconografiei, rezultatul experienței de veacuri a iconarilor, adaptată în timp materialelor noi apărute, va fi descifrată pas cu pas, etapă cu etapă”, precizează organizatorii.

Cursul este structurat în 15 ședințe cu durata de 3 ore, pentru două grupe de 10 persoane. Participanții pot alege unul dintre intervalele orare: 9:00 – 12:00 sau 17:00 -20:00. La sfârșitul atelierelor, lucrările realizate vor fi reunite într-o expoziție de icoane pe simezele Muzeului de Istorie din Suceava.

Înscrierile se fac la sediul Muzeului de Istorie, din strada Ștefan cel Mare, nr. 33, prin completarea Fișei de înscriere disponibile la Biroul Artă și achitarea taxei de participare: 90 lei/peroană/modul. Plata se poate realiza în numerar la casieria muzeului. Pot participa adulți și tineri cu vârsta peste 18 ani.

Mai multe informații, la telefon 0230 216 439, interior 133, sau pe www.muzeulbucovinei.ro/educație muzeala/adulti/.

Articole Similare

Back to top button