AStazi in sport cu Doru PopoviciSPORT

AStăzi în sport – Formula 1, Melbourne

O CURSĂ DINCOLO DE PRAGUL DEMENȚEI

FIECARE ȘTIE ALT REGULAMENT!

Întreruptă de 3 ori după accidente de toate felurile, de la explozii de motor la ciocniri în lanț și ieșiri în decor cu parapete distruse și neînlocuite, cursa de la Melbourne ne-a demonstrat a nu se știe cîta oară că Regulamentul competiției este năucitor și că fiecare echipă și oficial îl interpretează în felul său!

După ce s-a fluturat de 3 ori steagul roșu, după ce s-a repornit fie de pe grila de start, fie în urma safety car-ului, în final s-a mai așteptat vreo jumătate de oră pînă… să se mai dea încă un restart și să se mai facă un singur tur în urma aceluiași safety car… și gata!… că se depășiseră cele 2 ore în care trebuie să se încadreze orice cursă, ba începuse și să se înnopteze! A fost o cursă fără precedent, o combinație de aiureală, tristețe și veselie fără limite, demnă de orice ospiciu reputat.

Victoria finală i-a aparținut lui Max Verstappen (Red Bull, Olanda), urmat de Lewis Hamilton (Mercedes, Red Bull) și de Fernando Alonso (Aston Martin, Spania). În clasamentul general, conduce Verstappen cu 69 de puncte, urmat de Sergio Perez (Red Bull, Mexic), cu 54, și de Fernando Alonso, cu 45.

Articole Similare

Back to top button