Articole GeneraleInterneStiriStiri Locale

Continuă lucrările la Parcul Științific și Tehnologic din Siret

Primarul din Siret, Adrian Popoiu, a anunțat că suma de 2,19 milioane de lei a fost alocată de Consiliul Județean Suceava pentru lucrările de la Parcul Științific și Tehnologic din oraș.

Proiectul este derulat de Primăria Siret, în parteneriat cu CJ Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, și vizează susținerea profesionalizării resursei umane din județ și dezvoltarea educației superioare. Investiția, unică în regiune, este finanțată din fonduri europene nerambursabile atrase de administrația locală din POR 2014-2020 și cofinanțare din bugetul local al primăriei și CJ Suceava.

Primarul Adrian Popoiu precizează că lucrările sunt în derulare, având un ritm susținut, ceea ce va permite ca acest proiect să fie finalizat până la finalul anului.

În ceea ce privește gradul execuției lucrărilor, Adrian Popoiu transmite că progresul lucrărilor este estimat la aproximativ 50%. S-a aplicat tencuiala decorativă pe exteriorul clădirii, se lucrează la interioare în corpul 1, urmează să fie aduse panourile sandwich pentru închiderea corpului 2 și să fie instalat liftul. „Estimăm finalizarea lucrărilor în această toamnă”, anunță primarul.

Pe partea de furnizare a dotărilor necesare funcționării Parcului Științific și Tehnologic, s-au încheiat contractele de furnizare de echipamente IT (calculatoare, servere, imprimante, plotter, programe software) cu livrare în lunile aprilie-mai, s-a încheiat contractul privind furnizarea unei platforme de inovare/linii de simulare producție (furnizor Bosch Rexroth), cu livrarea estimată până în această toamnă. De asemenea, a fost lansată licitația de furnizare de dotări pentru FABLAB (imprimantă 3D, scanner 3D, CNC-uri etc.), iar în perioada următoare va fi lansată licitația pentru furnizarea mobilierului.

„Parcul Științific și Tehnologic este un spațiu în care își vor desfășura activitatea studenți, cadre didactice universitare, reprezentanți ai unor firme interesate să colaboreze cu mediul academic pentru profesionalizarea resursei umane din zonă. Cu acest obiectiv, creștem atractivitatea orașului pentru investitori și contribuim împreună cu partenerii noștri la creșterea competitivității mediului de afaceri în regiune. Acest proiect va conduce și la creșterea atractivității liceului nostru, dat fiind că în Siret va exista o legătură directă cu mediul universitar. Mulțumim Consiliului Județean Suceava și Universității „Ștefan cel Mare” că au acceptat să deruleze acest proiect în parteneriat cu Primăria Siret aici, în localitatea noastră, contribuind astfel și la dezvoltarea comunității locale”, declară primarul Adrian Popoiu.

Articole Similare

Back to top button