Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Nationale

Peste 3 kilograme de droguri și substanțe psihoactive, confiscate după o serie de percheziții în județul Suceava

Astăzi, 21 martie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Teritorială Suceava, efectuează 27 de percheziții domiciliare, dintre care 25 în județul Suceava și două în municipiului Cluj–Napoca, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Conform cercetărilor efectuate, în perioada iunie 2022 – martie 2023, mai multe persoane din municipiul Rădăuți, județul Suceava, ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv. Substanțele au fost comercializate consumatorilor, inclusiv minori, din municipiul Rădăuți și din localitățile limitrofe, pentru sume cuprinse între 200 și 250 de lei per gram.

Membrii grupului infracțional ar fi achiziționat substanțele destinate vânzării, atât din străinătate, cât și de la persoane din municipiul Cluj–Napoca.

Pe parcursul cercetărilor, au fost efectuate mai multe capturi de droguri de risc și mare risc, precum și de substanțe psihoactive, în total aproximativ 3,5 kilograme.

Activitatea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Cluj–Napoca și Iași, inspectoratelor de poliție județene Suceava, Bistrița–Năsăud și Cluj, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

„Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite comisar șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Articole Similare

Back to top button