Articole GeneraleSocialStiriStiri Locale

Asociația Cultul Eroilor Suceava, la comemorarea martirilor din temnițele comuniste de la Aiud

În ziua de 18 martie 2023, la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” de la Râpa Robilor din Aiud, a avut loc slujba de comemorare a martirilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste.

La invitația Protos. Justin Dănilă, starețul mănăstirii Văcăreștii Noi, originar din județul Suceava, la activitate a participat și Filiala Suceava a Asociației Naționale Cultul Eroilor. Astfel, 105 membri și simpatizanți ai Asociației, împreună cu enoriași ai Parohiei Sfânta Cruce din cartierul Obcini, Suceava, și reprezentanți ai Filialei Ștefăniță Vodă a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI, au fost prezenți la evenimentul de la Aiud.

Acestora s-au alăturat și tinerii Narcisa Ciuhan și Alexandru Norocel, din comuna Cornu Luncii, care au realizat un program artistic, atât la Aiud cât și la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop.

„Mulțumim pe această cale părintelui Justin, care a facilitat realizarea transportului, și Primăriei comunei Cornu Luncii, pentru colaborare și implicare”, transmite gen. de brigadă (r.) Ion Burlui, Președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Suceava.

Martirii suceveni din temnița de la Aiud

Articole Similare

Back to top button