Articole GeneraleComunicate de presaEducatiePoliticSocialStiri Locale

Deputatul Mirela Adomnicăi lansează o dezbatere publică pe tema Legilor Educației

Mirela Adomnicăi, deputat de Suceava, anunță lansarea unei dezbateri publice pe tema Legilor Educației și îi invită pe suceveni să se implice în consultările demarate de PSD.

Aceasta consideră că, în ultimele trei decenii, legislația a suferit multe modificări, însă învățământul românesc nu a făcut progrese semnificative. În acest context, subliniază că este necesar ca elevi și studenți, cadre didactice, părinți, ONG-uri, sindicate să cunoască în primul rând cele două proiecte de lege făcute publice recent de Ministerul Educației și să propună observații și completări, „pentru a nu avea doar o schimbare superficială”.

„Invit sucevenii la o dezbatere publică care va avea loc pe 30 martie, în cadrul unei ediții noi a proiectului „Cafeneaua politică”, pe care l-am demarat în urmă cu aproximativ jumătate de an, cu scopul de a organiza periodic dezbateri pe diverse teme de interes, cu specialiști în domeniu.

Pe data de 30 martie, vom vorbi despre cum putem îmbunătăți cele două proiecte de lege: Proiectul Legii învățământului preuniversitar și cel al Legii învățământului universitar.

Persoanele interesante să participe sunt rugate să trimită datele de contact pe mirela_adomnicai@yahoo.com, pentru a le comunica toate detaliile legate de organizarea dezbaterii. Totodată, pe aceeași adresă de e-mail, pot trimite observațiile și completările la cele două proiecte de lege.

Le voi citi pe fiecare în parte și mă voi asigura că propunerile și obiecțiile sucevenilor vor fi integrate într-un set de amendamente  pe care PSD le va susține în Coaliție și în comisiile parlamentare de specialitate.”, transmite Mirela Adomnicăi.

Parlamentarul susține, de asemenea, că „în prezent, cifrele nu arată bine”. Astfel, rata de părăsire timpurie a școlii este ridicată, iar, conform testelor PISA, 44% dintre elevii de 15 ani sunt analfabeți funcțional, ceea ce situează țara noastră pe ultimele locuri din Uniunea Europeană în ceea ce privește nivelul de competență la citit, matematică și științe.

În privința învățământului universitar, studiile arată că aproape un student din doi nu termină facultatea.

Suntem, vrem, nu vrem, în aceeași clasă, cu care nu vom reuși să promovăm decât dacă ne spunem punctul de vedere.

Așadar, ieșiți, vă rog, la tablă!”, menționează Mirela Adomnicăi.

Articole Similare

Back to top button