Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiriStiri Locale

Nichita Danilov lansează volumul „Și Dumnezeu a fost țărână” la Suceava, de Ziua Mondială a Poeziei

Cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei, scriitorul Nichita Danilov lansează volumul de poeme „Și Dumnezeu a fost țărână”, marți, 21 martie 2023, de la ora 13:00, la Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava.

La eveniment, alături de autor, vor participa și vor prezenta cartea criticul literar Isabel Vintilă și Alexandru Ovidiu Vintilă, poet și eseist, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni.

„Nichita Danilov nu e doar unul dintre poeții de mare pondere ai «generației ’80» (alături de Mircea Cărtărescu, Ion Mureșan și alți doi-trei), ci și singurul ei poet metafizic în toata puterea cuvântului. Poate ultimul, la acest început de mileniu, până la proba contrarie… Poemele lui nu sunt nici «moderne», nici «postmoderne»: ele sunt simultan dincolo, nu dincoace de aceste concepte. Critica a subliniat îndeajuns insolitul acestei poezii «nocturne», vizionare și fantastice, în care, dincolo de măștile grotești, expresioniste, romantice, absurde sau suprarealiste, transcendența există”, declară Paul Cernat, publicist și critic literar.

Nichita Danilov s-a născut pe 7 aprilie 1952, în Climăuți, comuna Mușenița, județul Suceava. Este absolvent al Facultății de Științe Economice din Iași. A desfășurat o intensă activitate publicistică în cotidianul Ziarul de Iași.De asemenea, a publicat în aproape toate revistele literare din România. Poeziile sale au fost traduse și publicate în țări precum SUA, Anglia, Cehia, Slovacia, Franța, Spania, Letonia, Ungaria, Italia, Rusia, Ucraina, Serbia, Estonia.

Evenimentul este organizat, sub egida Consiliului Județean Suceava, de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, Uniunea Scriitorilor din România (U.S.R.), Filiala Iași și Reprezentanța Suceava a U.S.R., Filiala Iași.

Articole Similare

Back to top button