Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiriStiri Locale

AJOFM Suceava organizează 13 cursuri de calificare în perioada următoare

Centrul de Formare Profesională al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava a lansat 9 cursuri de calificare în luna februarie, iar alte patru cursuri sunt pregătite pentru a fi demarate în perioada imediat următoare.

Cursurile deja începute vor ridica nivelul de competențe al unnui număr de 153 de șomeri înscriși în evidențele agenției, care vor obține și diplome de calificare.

Accesul este facilitat prin decontarea transportului cursanților, precum și prin posibilitatea de a accesa un curs desfășurat într-o locație cât mai apropiată de rezidența șomerilor înregistrați. În acest sens, cele 9 cursuri sunt distribuite pe raza județului Suceava astfel:

  • la Câmpulung Moldovenesc: un curs de Agent de securitate,
  • la Suceava: un curs de Competențe digitale și unul de Competențe de comunicare în limba oficială (la care participă refugiați ucraineni),
  • la Solca: un curs de Competențe digitale,
  • la Vama: un curs de Competențe digitale,
  • la Calafindești: un curs de Competențe digitale,
  • la Păltinoasa: un curs de Femeie de serviciu,
  • la Voitinel: un curs de Îngrijitor spații verzi,
  • la Păiseni: un curs de Ajutor de bucătar.

În perioada imediat următoare, AJOFM va demara cursuri de Asfaltator la Fălticeni, de Agent de securitate și Ajutor bucătar la Suceava, precum și de Îngrijitor spații verzi la Verești. „Menționăm că persoanele eligibile pentru ajutorul social sunt condiționate de cadrul legal să participe la un curs de calificare, pentru a putea beneficia de această prestație”, transmit reprezentanții instituției.

Persoanele inactive sau cele care realizează venituri sub indicatorul social de referință (598 lei), pot urma gratuit un curs de calificare și pot solicita suport pentru înscrierea la curs la numărul de telefon 0230 523279 – tasta1, la adresa de email suceava@anofm.gov.ro sau direct la sediul AJOFM Suceava și punctele de lucru din Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Vatra Dornei.

Articole Similare

Back to top button