Articole GeneraleStiri Nationale

A murit Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box

Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a murit astăzi, 12 martie 2023, la vârsta de 57 de ani. Acesta suferea de cancer și, în urmă cu câteva luni, fusese eliberat din închisoare pentru a putea beneficia de un tratament adecvat.

Anunțul decesului a fost făcut de Liga Profesionistă de Box: „Cu adâncă durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”. Familia sportivului a confirmat vestea.

Fostul campion dinamovist, născut pe 6 august 1965, la Galați, a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Box din 1989 și cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, Rudel Obreja a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național.

În 2004, a fost ales președinte al Federației Române de Box, funcție pe care a deținut-o până în 2012. În anul 2001, a devenit membru în Comitetul Executiv al Federației Europene de Box Amator, iar în 2005 Vicepreședinte al aceleiași Federații. În anul 2007, a fost ales Vicepreședinte al Asociației Internaționale a Boxului Amator și șeful delegației tehnice pentru Jocurile Olimpice de la Beijing.

În 2018 a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la luare de mită în dosarul Gala Bute. 

Articole Similare

Back to top button