Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocialStiri Locale

„Sărbătoarea Mărțișorului”, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică din județul Suceava a găzduit, pe data de 8 martie 2023, spectacolul „Sărbătoarea mărțișorului”. Evenimentul a fost posibil în urma multor ore de pregătire și repetiții din partea beneficiarilor și a personalului, dar și a implicării din partea conducerii instituției.

„Persoanele cu dizabilități din centrele noastre așteaptă cu nerăbdare orice eveniment în care se pot implica și pot demonstra talentul și abilitățile pe care le au. De aceea, un astfel de eveniment a cuprins cu freamăt tot centrul, de la beneficiari la angajați, și a fost pregătit cu multă atenție. Sărbătoarea Mărțișorului a fost dedicat cu prioritate sărbătoririi femeii, iar implicarea a fost din partea tuturor”, precizează reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

Spectacolul a cuprins mai multe momente emoționante.

„Grupul Speranța, deja un nume cunoscut de la evenimentele anterioare, format din beneficiarii CRRN Sasca Mică, i-a încântat pe cei prezenți cu un program artistic constituit din cântece și dansuri populare, specifice zonei etnografice Cornu Luncii- Sasca Mică.

Ne-am bucurat de prezența soliștilor vocali STELIAN RUSU, UNGUREANU MIRELA, CIOT GHEORGHIȚĂ și ALDEA DANIELA, care au oferit mărțișoare muzicale celor prezenți. Acest regal folcloric a fost încheiat cu microrecitalul de muzică clasică, la pian, susținut de domnul AFILIPOAEI LUCIAN – meloterapeut în cadrul CRRN Sasca Mică.

Evenimentul a fost de un real succes iar beneficiarii au învățat ce înseamnă să fii artist pe scenă și spectator în sală”, declară Sonia Cuseac, șef centru la CRRN Sasca Mică.

Printre facilitățile de care dispune Centrul de la Sasca Mică se numără o stație de radio cu circuit intern, dintre redactori făcând parte și două beneficiare, cu abilități în acest domeniu, și un teatru de păpuși, un proiect important în care sunt implicați și beneficiarii. Trupa de teatru de păpuși de la CRRN Sasca Mică va presta un spectacol la o grădiniță din Fălticeni, unde a fost invitată, pentru a le face o bucurie copiilor.

Articole Similare

Back to top button