Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEducatieEvenimenteStiri Locale

Concurs de caligrafie, organizat de Muzeul Național al Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei organizează ediția a III-a a proiectului de educație muzeală „Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei”.

Încă de la prima ediție, care a avut loc în anul 2021, concursul de caligrafie s-a bucurat de un mare succes, dovadă fiind numărul mare de participanți și interesul real manifestat de aceștia. „A fost un semn că muzeul nostru și participanții au nevoie de un astfel de concurs, care îmbină pasiunea copiilor și adolescenților pentru scrisul de mână cu dorința de cunoaștere și familiarizare cu personalități ale Bucovinei”, transmit reprezentanții muzeului.

Și anul acesta, pe parcursul lunii martie, iubitorii caligrafiei sunt invitați să exerseze scrisul de mână în cadrul concursului desfășurat online, pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie.

Pasionații scrisului frumos își vor putea demonstra măiestria copiind caligrafic, pe o coală de hârtie A4, un fragment, la alegere, despre o personalitate a Bucovinei. Organizatorii recomandă alegerea unui text semnificativ despre personalitatea prezentată.

Textul ales va fi caligrafiat de mână, va conține diacritice și va avea maximum 150 de cuvinte. Este permis scrisul și cu cerneală colorată. Se poate folosi orice fel de instrument de scris: stilou, toc, pană, pix cu vârf subțire. Este încurajată, de asemenea, îmbinarea scrisului cu elemente decorative.

Participanții la proiect tebuie să se încadreze în una dintre cele două categorii de vârstă: 9-12 ani sau 13-18 ani.

Lucrările realizate vor fi duse la Muzeul de Istorie din Suceava sau vor fi trimise prin e-mail la marketing@muzeulbucovinei.ro. Lucrările vor conține numele autorului, vârsta, clasa, școala și numele profesorului îndrumător, acolo unde este cazul. Acestea vor fi postate pe pagina de facebook a muzeului, iar cele mai frumoase vor fi premiate.

Evaluarea va fi realizată de o comisie de specialitate din muzeu, iar premiile se vor acorda ținându-se cont de cele două categorii de vârstă participante. Vor fi acordate premiile I, II, III și mențiuni, constând în diplome și produse marca Muzeul Național al Bucovinei, pentru fiecare categorie de vârstă.

Cu lucrările realizate, Muzeul Național al Bucovinei va organiza și un eveniment expozițional.

Articole Similare

Back to top button