Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEvenimenteStiriStiri Locale

Lansarea albumului de fotografie „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, la USV

Vineri, 3 martie 2023, de la ora 18:00, Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universitatății „Ștefan cel Mare” din Suceava găzduiește lansarea albumului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, realizat de fotograful Răzvan Voiculescu.

La evenimentul moderat de prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc va fi prezent Răzvan Voiculescu, alături de o parte dintre personajele din album.

Cu această ocazie, va avea și loc proiecția scurtmetrajului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, semnat de Adriana Lucaciu și Răzvan Voiculescu, iar seara se va încheia cu un scurt recital susținut de Lorena Oltean.

„Undeva, acum mult timp, mă declaram un căutător. Tărâmul pe care l-am tot hoinărit vreme de trei albume are gust de pâine coaptă în cuptor cu lemne și suflet de poveste. O lume plină de comori, dar care-ți amintește în fiecare clipă că adevărata bogație înseamnă spirit.  Bucătăriile mele hoinare nu au retețe, ci au povesti fără sfârșit. Ele sunt bine păzite de gardieni devotați autenticului și tradiției, eroii mei cărora le dedic un pic de imortalitate”, declară Răzvan Voiculescu.

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” este un album foto care împletește gastronomia cu călătoria, fotograful și echipa lui străbătând diverse colțuri ale țării pentru a descoperi bucătării străvechi, în care bătrânii gătesc ca odinioară. Imaginile din album imortalizează această lume plină de gusturi și arome în povești, de care să se bucure și generațiile care vin.

„Lucrarea reprezintă partea finală a trilogiei de albume foto dedicate călătorilor care au curiozitatea de a descoperi, prin bucate aburinde, povești la gura sobei și personaje suspendate în timp – o altă dimensiune a României”, pecizează oraganizatorii evenimentului de lansare de la Suceava.

Albumul vine la 12 ani de la debutul proiectului. Primele două volume ale trilogiei sunt „Bucătăria Hoinară” și „Bucătăria Hoinară se întoarce”.

Evenimentul se armonizează cu direcțiile de cercetare ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava în domeniul patrimoniului cultural și vine în completarea acțiunilor realizate în ultimii ani în acest domeniu, prin proiectele PORT Cultural (www.portcultural.usv.ro) și HE Cross (https://hecross.net/).

Articole Similare

Back to top button