Articole GeneraleInterneStiriStiri Locale

Bucovina, inclusă în topul destinațiilor interne, realizat de Clubul Presei de Turism România

Clubul Presei de Turism – FIJET România a premiat joi, 23 februarie 2023, la Târgul de Turism al României, cele mai votate destinații românești selectate de membrii clubului.

Scopul acțiunii este acela de a identifica zece destinații deosebite din România, pentru a le face și mai cunoscute, în țară și în străinătate și pentru a premia felul în care se desfășoară turismul din zona respectivă.

Bucovina ocupă a doua poziție în clasament, după Fundata, fiind urmată de Delta Dunării, Sulina, Gura Portiței, Țara Hațegului, Complexul Sturdza – Miclăușeni, Șinca Veche, Țara Moților și Durău.

„O zonă turistică pe cât de nepromovată, pe atât de frumoasă și în care turismul este bine făcut. Oamenii din Bucovina suferă pentru că nu au autostrăzi care să le aducă acolo turiștii, așa că s-au orientat către aeroporturi și au investit mulți bani și energie în asocieri de calitate. Se ajută unii pe alții, gândesc mult și fac lucruri bune în turism, își promovează tradițiile și gastronomia, pe plan național și internațional”, menționează reprezentanții Clubului Presei de Turism – FIJET România.

Specialiștii în turism apreciază și faptul că Bucovina are prima Organizație de Management al Destinației din România, considerând că aceasta este „o dovada în plus că oamenii simt nevoia de organizare și promovare în turism”.

„Chiar cu războiul în partea de nord am avut jumătate de milion de turiști anul trecut, crește frecvența turiștilor foarte puternic pentru că am dat o tentă particulară, autentică, tradițională. Anul trecut șansa a făcut, fiind la al treilea mandat de președinte CJ Suceava, să lansez proiecte unice. Sigur, ținutul mănăstirilor cu cele 8 monumente UNESCO, parcurile și rezervațiile naturale, gospodăria țărănească, faptul că pe PNRR avem foarte multe proiecte, pe satul tradițional, pe gastronomie, pe gastronomia minorităților, a huțulilor și a celorlalți au făcut din Bucovina un magnet”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, la Târgul de Turism de la Romexpo.

Articole Similare

Back to top button