Articole GeneraleStiriStiri Locale

Vântul puternic a doborât mai mulți arbori pe carosabil, în zona de munte a județului Suceava

Vântul puternic care s-a manifestat în noaptea de 20 spre 21 februarie 2023, în zona de munte a județului Suceava, a provocat mai multe căderi de arbori pe carosabil.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava anunță că echipaje din județ au intervenit pentru deblocarea drumurilor, după ce situațiile au fost semnalate prin apel la numărul unic de urgență 112.

„La ora 22:43 s-a înregistrat primul apel pe 112, care anunța blocarea traficului în Pasul Palma, din cauza unui arbore cazut pe partea carosabilă. La fața locului a intervenit un echipaj al Detașamentului de Pompieri Rădăuți, care a tăiat și degajat copacul, eliberând traficul rutier în jurul orei 23:40”, a transmis mr. Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul ISU Suceava.

La ora 22:45, pompierii militari au fost anunțați cu privire la tamponarea a două autoturisme, eveniment asociat cu căderea unui arbore pe carosabil, pe raza comunei Cârlibaba. A intervenit Detașamentul de Pompieri de la Vatra Dornei, iar misiunea la fața locului s-a încheiat după aproximativ o oră. În jurul orei 3:25, pentru îndepărtarea altui arbore, tot pe raza comunei Cârlibaba, au intervenit echipaje ale SDN Câmpulung Moldovenesc și ale SVSU Cârlibaba.

În același timp, pompierii militari ai Punctului de Lucru Crucea au degajat un alt arbore căzut, care bloca partea carosabilă, pe raza localității Crucea. Misiunea s-a finalizat la ora 23:15. Ulterior, același echipaj a intervenit pe DN17B, între localitățile Crucea și Holda, unde mai mulți copaci au căzut pe carosabil și pe liniile de electricitate.

Ultima intervenție solicitată prin numărul de urgență 112 s-a înregistrat la ora 3:51. Un echipaj al SVSU Vatra Moldoviței, împreună cu lucrători de la Drumuri Județene, a eliberat carosabilui blocat de un arbore, pe raza localității Vatra Moldoviței.

Articole Similare

Back to top button