Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEducatieEvenimenteStiri Locale

Expoziția „Bucovina – sanctuar al credinței și al spiritualității românești”, semnată de pictorul Dimitrie Roman, va fi vernisată la Muzeul de Istorie

Muzeul Național al Bucovinei organizează vernisajul expoziției de pictură „Bucovina – sanctuar al credinței și al spiritualității românești”, semnată de pictorul Dimitrie Roman. Evenimentul va avea loc joi, 23 februarie 2023, la ora 14:30, în foaierul Muzeului de Istorie din Suceava.

„Publicul iubitor de frumos va avea surpriza să descopere pictura artistului Dimitrie Roman care nu doar evocă, ci folosește tradiția, miturile, moștenirea spirituală ca pe un sprijin, ca pe un punct de plecare.

Pictorul Dimitrie Roman ne oferă posibilitatea, prin picturile sale, de a descoperi adevărul ascuns din noi şi astfel ne frapează, ne influențează, ne ajută să avem o revelație cu privire la identitatea noastră culturală. Artistul selectează foarte atent imagini cu răsunet de durată, trainice. Acesta dilată clipa și transpune lucrurile, oamenii, în simboluri perene”, transmit reprezentanții Muzeului Bucovinei.

Dimitrie Roman este absolvent al Facultății de Arte Plastice din Iași și al Institutului de Arte Plastice „N. Grigorescu” din București. Lucrările sale au putut fi admirate, de-a lungul timpului, în cadrul unor expoziții personale și de grup. De asemenea, elevii pictorului au obținut rezultate remarcabile la olimpiade și la diferite concursuri, în perioada când acesta a fost profesor și director al Școlii cu clasele I-VIII „Bogdan Vodă” din Rădăuți.

Expoziția de pictură Bucovina – sanctuar al credinței și al spiritualității românești este organizată cu prilejul sărbătoririi anului „Ciprian Porumbescu”.

În cadrul evenimentului va avea loc și un recital de vioară susținut de Ștefan Capră, elev în clasa a IX-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, coordonat de doamna profesoară Cristina Cleopatra Ungureanu.

Expoziția va fi prezentată de criticul de artă Delia-Ioana Leizeriuc, consilier al Direcției Județene pentru Cultură Suceava.

Articole Similare

Back to top button