Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Nationale

Trei militari au fost răniți în timpul unui antrenament la Poligonul „Cățelu” din București

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că trei militari din cadrul Centrului 13 Comunicații și Informatică „Colonel Gheorghe Vișata” din București au fost răniți în timpul executării unei ședințe de aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de exploziv (TNT). Evenimentul s-a petrcut miercuri, 15 februarie 2023, în jurul orei 09:30, în Poligonul de tragere „Cățelu” din București.

„Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la fața locului de personalul medical prezent în timpul desfășurării ședinței de instruire”, se arată în comunicatul transmis de MApN. 

Doi soldați și un căpitan au fost transportați la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” pentru efectuarea investigațiilor medicale

Unul dintre soldați a suferit politraumatisme la membrele superioare și în zona capului, fiind supus unor intervenții chirurgicale și proceduri medicale complexe. Starea lui este stabilă, iar viața nu îi este pusă în pericol.

Ceilalți doi militari au fost evaluați de personalul medical și sunt în afara oricărui pericol. Ofițerul prezintă excoriații, plăgi la membre și tulburări de vedere, iar celălalt soldat, care a solicitat evacuarea către spital după aproximativ două ore de la producerea incidentului, prezintă excoriații la nivelul membrelor.

Conducerea unității a informat Parchetul Militar București cu privire la producerea acestui incident și a stabilit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Articole Similare

Back to top button