Articole GeneraleStiriStiri Nationale

Ștefan Mandachi a vândut compania și marca Spartan, pentru peste 20 de milioane de euro

Omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi a vândut companiile care operau francizele lanțului de restaurante Spartan, precum și alte branduri mari – Regatto, Bum Bum Box, restaurantele Hercule și Hollywood Villas.

Cumpărătorul este un grup format din 7 persoane fizice, iar tranzacția totală valorează 20,3 milioane deeuro. Cei mai mari francizați ai lanțului de restaurante Spartan devin astfel principalii acționari ai companiei Strong MND Corporation, preluând operațiunile rețelei, formată din 75 de restaurante, din care 43 se aflau deja în franciză.

Întrun comunicat al companiei se arată că procesul de transfer a fost inițiat mai 2022, odată cu începerea procedurilor oficiale de evaluare în vederea vânzării. Raportul final a stabilit suma de 15,5 milioane de euro pentru compania Strong MND Corporation și 4,53 milioane de euro pentru marca Spartan. Transferul părților sociale a fost finalizat în ianuarie 2023, tranzacțiile însumând 20,3 milioane euro.

În urma achiziției, Remus Cosovanu, primul investitor francizat al brandului, care avea deja o cotă de 30% din numărul de restaurante, va deține cele mai multe părți sociale ale companiei. Antreprenorul timișorean, fost fotbalist la Poli Timișoara, este prezent în businessul Spartan încă de acum 10 ani, din anul 2013, operând restaurante prin intermediul companiei S.C. Corebos SRL.

Al doilea cel mai important investitor este Răzvan Nanuș, Directorul General al companiei francizate Rerum Food care operează, din 2016, un număr de șapte restaurante, zona capitalei și în Constanța. În urma acestei tranzacții, compania condusă de acesta devine master francizor în București.

Directorul general Spartan România rămâne în continuare Gabriel Melniciuc, cu peste 20 ani experiență în retailul alimentar, din care 16 ani în rețeaua internațională de fast-food McDonald’s, care deține 14 % din acțiunile firmei.

Omul de afaceri Ștefan Mandachi a anunțat că se va concentra pe creșterea business-ului de educație online pe care l-a lansat și pe finanțarea de startup-uri în tehnologie, domeniu în care investește incă din anul 2020.

„Am vândut companiile din Horeca și Real Estate, care operau francizele Spartan, Hercule și Hollywood Villas, inclusiv francizele BumBumBox, BIOtransylvania și Regatto. Voi investi doar în industria educației online și în tehnologie ,pentru că mă pasionează, este mult mai predictibilă și e în plină expansiune. Am bugetat 1,3 milioane de euro pentru aplicația de e-learning MentorMag și îmi propun sa finanțez încă 5 start-up-uri în 2023, unde vom investi aproximativ 2 milioane de euro.”, precizează Ștefan Mandachi, fondatorul brandului Spartan.

Articole Similare

Back to top button