Articole GeneraleExterne

Guvernul din Republica Moldova a demisionat

Premierul Repubicii Moldova, Natalia Gavriliță, și-a anunțat vineri, 10 februarie 2023, demisia din funcție. Implicit, întregul guvern de la Chișinău demisionează, fiind înlocuit în perioada următoare de unul provizoriu.

Dragi cetățeni, după un an și jumătate în fruntea acestui Guvern, a venit timpul să anunț demisia mea din această funcție. (…) Am avut onoarea să fiu prim-ministră a acestei țări și voi rămâne în slujba poporului meu, alături de echipa de oameni care v-a câștigat încrederea… Plec de la conducerea Guvernului cu sentimentul datoriei împlinite și cu inima împăcată”, a declarat Natalia Gavriliță. 

Presa de la chișinău relatează că Dorin Recean, consilierul Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și secretarul Consiliului Suprem de Securitate, ar urma să fie desemnat de drept candidat la funcția de prim-ministru.

Natalia Gavriliță ocupa funcția de premier al Republicii Moldova din data de 6 august 2021. Anterior, a fost ministru al Finanțelor al Republicii Moldova, în perioada 8 iunie – 14 noiembrie 2019, când Maia Sandu, actualul președinte al țării, era premier.

Articole Similare

Back to top button