Articole GeneraleExterneStiri

Un adolescent prins sub dărâmături în Turcia a fost salvat de echipa din România, după o misiune de peste 20 de ore

În dimineața zilei de miercuri, 8 februarie, în zona de intervenție atribuită salvatorilor români de autoritățile turce, aceștia au identificat un adolescent de 16 ani, conștient, blocat sub dărâmături.

La câteva ore de la depistarea tânărului, în timpul misiunii de salvare, s-a înregistrat o replică cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, fapt care a dus la îngreunarea misiunii, prin producerea de modificări ale poziției elementelor prăbușite. Echipa mixtă de sprijin a solicitat intervenția unui excavator pentru a susține partea superioară a construcției, astfel încât a fost posibilă continuarea creării unui tunel de acces la victimă.

Cu eforturi susținute și peste 20 de ore de muncă neîntreruptă, tânărul a fost salvat de sub ruine și predat echipajelor medicale, conștient și cooperant.

Pe parcursul nopții, la indicația autorităților turce, echipa din România a mai desfășurat două misiuni de căutare în două locații diferite. Din nefericire, nu au fost identificate persoane în viață.

În această dimineață, salvatorii români se deplasează la o clădire P+8, prăbușită total, pentru executarea unei operațiuni de căutare. În această zonă acționează deja echipe de intervenție locale și o macara de mare tonaj, dar a fost solicitat sprijin suplimentar.

Până în dimineața zilei de joi, echipa mixtă din România a reușit să salveze 4 persoane, victime ale seriilor de cutremure produse în Turcia.

În Turcia sunt prezente două echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autoritățile turce.

Articole Similare

Back to top button