Articole GeneraleSocialStiriStiri Nationale

O nouă echipă de căutare-salvare din România pleacă astăzi către Turcia

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, miercuri, 8 februarie, suplimentarea suportului acordat Turciei, în urma cutremurelor care au afectat puternic țara. Astfel, în cursul acestei zile va fi mobilizată și va pleca din România o a doua echipă de căutare-salvare.

De asemenea, a fost aprobată folosirea unor bunuri de strictă necesitate din rezervele de stat, pentru misiunile echipei de căutare-salvare urbană care desfășoară acțiuni de intervenție în Turcia.

Decizia a fost luată având în vedere acțiunile observațiile autorităților române de monitorizare continuă a situației aflate în dinamică și, totodată, solicitările autorităților turce, care necesită în continuare asistență internațională.

Hotărârea nou adoptată prevede următoarele:

  • Suplimentarea acordării de asistență internațională pentru Republica Turcia care constă în mobilizarea și trimiterea unei noi echipe RO-USAR a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
  • Aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru utilizarea acestora de echipa de căutare salvare urbană care desfășoară acțiuni de intervenție pe teritoriul Republicii Turcia în cadrul mecanismului de asistență umanitară internațională.
  • Abilitarea Ministerului Apărării Naționale de a desfășura misiuni pentru transportul personalului, mijloacelor și echipamentelor altor state care acordă sprijin Republicii Turcia sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, care nu dispun de aceste capabilități, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, din cadrul IGSU, la misiune vor participa doi medici și doi asistenți medicali din cadrul UPU-SMURD București, personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanți cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari și doi ofițeri de legătură din cadrul DSU.

Articole Similare

Back to top button