Articole GeneraleComunicate de presaEducatieStiriStiri Locale

13 masteranzi francezi vor efectua stagii de practică pedagogică la școli din județul Suceava

Alianța Franceză din Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, continuă un amplu proiect de colaborare cu Institutul Național Superior al Profesoratului și Educației (INSPE) din cadrul Universității Champagne-Ardennes Reims, Franța.

Prin intermediul acestui parteneriat, 13 masteranzi francezi vor efectua stagii de practică pedagogică în 11 instituții de învățământ din județul Suceava. Școlile și liceele implicate sunt Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Colegiul Național „Petru Rareș”, Școala gimnazială „Ion Creangă”, Școala gimnazială nr. 1, Şcoala gimnazială nr. 4, Colegiul tehnic „Al. I. Cuza”, din Suceava, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Școala gimnazială Preutești și Școala gimnazială Ipotești, multe dintre acestea devenind deja colaboratori tradiționali ai Alianței Franceze din Suceava.

„Proiectul de colaborare a demarat în anul 2022, când 19 studenți francezi au susținut cursuri în 9 școli din județul Suceava și la Alianța Franceză și continuă în 2023, când alte două unități de învățământ vin să se alăture echipei de școli-gazdă pentru masteranzii străini”, au precizat reprezentanții Alianței Franceze din Suceava.

Studenții francezi care vor sosi la Suceava sunt masteranzi în anul 1 la specializarea Métiers de l’enseignement, de l’éducation et de la formation/Meserii ale învățării, educației și formării (MEES) și fac parte din a doua generație de absolvenți care au posibilitatea să aleagă filiera de predare în străinătate. Această experiență pedagogică și culturală prevede o săptămână de asistență la orele susținute de profesorii români, dar și activități de predare în limba franceză, la diverse nivele de studiu, întâlniri de lucru, participarea la activități culturale și artistice, vizite ale orașului gazdă. Studenții vor sosi în Suceava duminică, 12 februarie, iar activitățile în școli vor demara luni, 13 februarie 2023 şi vor dura 2 săptămâni.

Prin inițierea acestui proiect se dorește promovarea învățării limbii franceze, dar și încurajarea schimburilor de bune practici cu privire la metodele și tehnicile utilizate la clasă în predarea limbilor străine.

Articole Similare

Back to top button