Articole GeneraleComunicate de presaEducatieStiri

USV ocupă locul 6 la nivel național în clasamentul Webometrics Ranking of World Universities 2023

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava se situează pe poziția a șasea între instituțiile de învățământ superior din România, conform clasamentului mondial Webometrics Ranking of World Universities, ediția din ianuarie 2023. La nivel mondial, dintre cele 31.000 de universități analizate, USV se află pe locul 1464.

Webometrics Ranking of World Universities este o inițiativă a laboratorului de cercetare Cybermetrics, care aparține Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), cel mai mare organism public de cercetare din Spania. Clasamentul a fost realizat pentru prima dată în 2004, aflându-se, în prezent, la cea de-a 20-a ediție – una aniversară.

Obiectivul urmărit este acela de a cuantifica vizibilitatea în spațiul virtual a producției științifice a universităților și calitatea (impactul) cercetării la nivel global. Sunt analizați indicatori precum vizibilitatea în spațiul web, transparența, prin calcularea numărului de citări, dar și excelența, măsurată prin numărul de lucrări științifice situate în primele 10% cele mai citate titluri, în cadrul a 27 de domenii.

„Această nouă plasare onorantă a USV în topul celor mai performante universități, atât la nivel național, cât și internațional, în primul clasament din 2023, certifică rezultatele obținute în cele mai relevante clasamente publicate anul trecut – Cybermetrics, Times Higher Education (THE), QS World University Rankings și THE WUR. Totodată, locul 6 la nivel național, ocupat în pragul aniversării a 60 de ani de învățământ superior la Suceava, confirmă faptul că, astăzi, USV este un nume de referință între universitățile din România și o emblemă a regiunii pe care o deservește”, au precizat reprezentanții instituției academice.

Mai multe detalii legate de metodologie și rezultate pot fi obținute accesând pagina https://www.webometrics.info/en/Europe/Romania.

Articole Similare

Back to top button