Articole GeneraleComunicate de presaEducatieStiriStiri Locale

Proiect pentru realizarea unui centru de transfer de cunoștințe între USV și companii din domeniul tehnologiilor informaționale și de comunicațiilor, în implementare

La Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava este în proces de implementare proiectul „Centru pentru transferul de cunoștințe către întreprinderi din domeniul ICT” – CENTRIC, în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în urma contractului semnat cu Ministerul Educației și Cercetării, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Proiectul se derulează pentru o perioadă de 5 ani, între 2018 și 2023, iar valoarea totală a contractului este de 15.403.125,00 lei, din care 13.498.125,00 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului constă în realizarea unui centru de transfer de cunoștințe între Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și companii care activează în domeniul tehnologiilor informaționale și de comunicații (TIC) în Regiunea Nord – Est a României. Prioritate în selecția companiilor selectate în proiect au cele din județele Suceava, Botoșani și Neamț.

În luna noiembrie a anului 2022 au fost demarate activitățile de cercetare industrială în cadrul a patru noi contracte subsidiare încheiate de USV cu trei firme care desfășoară activități specifice domeniului ICT, având sediile în Suceava și Iași.

Cele patru activități demarate se referă la:

  • Dezvoltarea unei game de întrerupătoare inteligente. Partener: S.C. FRAGAR TRADING S.R.L., coordonată din partea USV de ș. l. dr. ing. Ionel Zagan. Valoarea totală a contractului este de 888.480 de lei.
  • Autism ASSISTant-Asistent virtual pentru dezvoltarea abilităților cognitive ale copiilor cu patologie de spectru autist. Activitate desfășurată având ca partener S.C. ASSIST SOFTWARE SRL, coordonator din partea USV: Prof. univ. dr. ing. Cristina Elena Turcu. Valoarea totală a contractului este de 765.725 de lei.
  • Platformă autonomă de recunoaștere și suport. Partenerul din mediul privat este, de asemenea, S.C. ASSIST SOFTWARE SRL, iar coordonatorul din partea USV – Prof. univ. dr. ing. Laurențiu Dan Milici. Valoarea totală a contractului este de 582.700 lei.
  • Soluție de tip smart-contract pentru lucrări doctorale (zona academică) și contracte (zona comercială) pe blockchain Solana. Proiect realizat în parteneriat cu S.C. GREENSOFT S.R.L., sub coordonarea prof. univ. dr. Carmen Năstase, din partea usv. Valoarea totală a contractului este de 395.655 de lei.

Proiectul CENTRIC este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Informații suplimentare pot fi consultate pe site-ul https://centric.usv.ro/ sau pe  https://mfe.gov.ro/.

Articole Similare

Back to top button