Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEducatieEvenimente

Invitata din februarie a evenimentului „Le chanteur du mois/Cântărețul lunii”, organizat de Alianța Franceză din Suceava, este Magali Michaut

Alianța Franceză din Suceava continuă seria manifestărilor organizate în cadrul După-amiezilor francofone. Miercuri, 1 februarie 2023, de la ora ora 18:00, se va desfășura o nouă întâlnire on-line destinată promovării cântecului francez și francofon, Le chanteur du mois/Cântărețul lunii.

Activitatea, concepută sub forma unui interviu cu un interpret francofon, care s-a remarcat deja în peisajul muzical actual, este animată de Frederic Castel, profesor la Universitatea din Reims, Franța, și prezentatorul uneia din cele mai ascultate emisiuni muzicale franceze on-line – On allume les étoiles/Aprindem stelele.

Invitata lunii februarie este autoarea, compozitoarea și instrumentista Magali Michaut, „o artistă de o mare originalitate, a cărei muzică combină în mod inspirat elemente ale muzicii clasice cu elemente specifice cântecelor tradiționale franceze și baladelor folk. O voce blândă, care vă va invita să străbateți împreună străzile din Paris, dar și cele din lumea întreagă, într-o călătorie muzicală de neuitat”, au transmis reprezentanții Alianței Franceze.

Originară din Cergy-Pontoise, cu o carieră de violonistă în orchestrele simfonice din Paris, Cambridge, Toronte şi Amsterdam, Magali își începe cariera solo în 2014, pe scenele olandeze, interpretând piese în limba franceză sau engleză, pe care le acompaniază la chitară, pian sau ukulele. Lansarea EP-ului Bonjour în 2016 îi oferă ocazia unui turneu în 12 țări (Olanda, Statele Unite ale Americii, Danemarca, Suedia, Germania, Estonia, Italia, Franța, Irlanda, Marea Britanie, Groelanda și Canada). În 2021, artista lansează un nou album, Toujours Apollinaire, împreună cu cântărețul suedez Le Lac long 814.

Cel mai recent album al său, Impressionniste, a fost lansat pe 27 mai 2022.

„Întâlnirea francofonă din această săptămână își propune să aducă mai aproape de publicul francofon o interpretă sensibilă, ce surprinde cu măiestrie momentele emoționante ale vieții cotidiene, și pe care vă invităm să o descoperiți pe parcursul unei ore de discuții despre procesul de creație și provocările vieții de artist”, au adăugat organizatorii.

Link-ul de participare la această întâlnire on-line este https://meet.google.com/xik-dgqs-mmf, acesta fiind disponibil și pe pagina de facebook a Alianței Franceze din Suceava (https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151) și pe site-ul https://afsuceava.ro.

Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

Articole Similare

Back to top button