Articole GeneraleAStazi in sport cu Doru PopoviciSPORT

Stefanos Tsitsipas este primul finalist la Australian Open 2023

Ocupantul locului 4 ATP, sportivul grec Stefanos Tsitsipas, în vârstă de 24 de ani, s-a calificat în finala Australian Open 2023.

În semifinala din această dimineață, care a durat trei ore și jumătate, acesta a câștigat în patru seturi în fața rusului Karen Khachanov, locul 20 ATP. Pe arena Rod Laver de la Melbourne, Tsitsipas s-a impus cu scorul de 7-6 (2), 6-4, 6-7 (6), 6-3.

Pentru Stefanos Tsitsipas, aceasta este prima finală Australian Open la care joacă și a doua de Grand Slam din carieră. În anul 2021, grecul a pierdut la Roland Garros, în cinci seturi, în fața lui Novak Djokovic, care este favorit să câștige această ediție a Australian Open.

Totuși, celălalt finalist de la Australian Open va fi stabilit în urma confruntării dintre Novak Djokovic (5 ATP) și Tommy Paul (locul 35 ATP), care a început vineri, 27 ianuarie, la ora 10:30.

Novak Djokovic are 26 de victorii consecutive la Australian Open și deține 21 de titluri de Grand Slam. Dacă va câștiga, va redeveni lider în clasamentul ATP.

În schimb, Tommy Paul joacă în premieră o semifinală de Grand Slam.

Articole Similare

Back to top button