Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEducatieEvenimenteStiri Locale

Muzeul Național al Bucovinei lansează proiectul „Sfătuitorii MĂRIEI SALE – Taine, jocuri și povești în Sala Sfatului Domnesc de la Suceava”

Muzeul Național al Bucovinei anunță demararea unui nou proiect de educație muzeală, intitulat „Sfătuitorii MĂRIEI SALE – Taine, jocuri și povești în Sala Sfatului Domnesc de la Suceava”. Prin intermediul acestuia, pe tot parcursul anului 2023, copiii și tinerii vor avea posibilitatea să participe la ore de muzeu relaxante, în care, împreună cu specialiștii muzeului, vor afla povestea Sfatului Domnesc de la Suceava și a sfătuitorilor Măriei Sale, cu ajutorul poveștilor ilustrate, a jocurilor și a unor prezentări inedite.

„În cadrul activităților proiectului, participanții se vor bucura de Istoria Sfatului Domnesc transpusă în paginile unei cărțulii cu o poveste fabuloasă, măiestru ilustrată, se vor juca cu puzzle-uri și cuburi de mari dimensiuni, reconstituind imagini care de care mai atractive, prin care vor descoperi Muzeul de Istorie, Sala Sfatului Domnesc, Cetatea Sucevei, bijuterii medievale, sfătuitorii Măriei Sale și multe alte.

Propunem publicului nostru o altfel de vizită la muzeu, valorificând expoziția permanentă a Sălii Sfatului Domnesc de la Muzeul de Istorie Suceava prin intermediul unei ore de muzeu ludico-educațională”, au precizat reprezentanții Muzeului Bucovinei.

Prezentarea Sfatului Domnesc de la Suceava cu ajutorul jocurilor, a personajelor desenate și a poveștilor despre sfătuitorii Măriei Sale, prin care se prezintă rolul acestora și importanța la curtea voievodului, va facilita, într-un mod inedit și atractiv, accesul la informații despre perioada medievală a Sucevei, despre domnia lui Ștefan cel Mare, despre muzeu și rolul său în comunitate.

Detalii suplimentare, înscrieri și programări, la numărul de telefon 0230216439, interior 116, Biroul Educație, Marketing și Comunicare al Muzeului Național al Bucovinei.

Articole Similare

Back to top button