Articole GeneraleEvenimenteSPORTStiriStiri Locale

Ediția din 2023 a Turului ciclist al României va debuta la Suceava

Primarul Ion Lungu, a anunțat că ediția cu numărul 56 a Turului Ciclist al României va debuta la Suceava. Orașul va găzdui, timp de trei zile, activități din cadrul competiției.

Decizia ca Turul României 2023 să înceapă la Suceava a fost luată la începutul lunii decembrie 2022, la propunerea consilierului județean Mihai Cioată, printr-un acord cu reprezentanții Federației Române de Ciclism.

Primarul municipiului a arătat că acest eveniment este unul „deosebit de important pentru promovarea orașului nostru”, oferind expunere în rândul pasionaților de sport din țară și nu numai. La concursul care va fi transmis pe canalul TV EUROSPORT vor participa 150 de sportivi, membri ai 25 de echipe, din 15 țări.

Perioada de desfășurare a uneia dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din Europa, cunoscută ca Mica Buclă, este între 3 și 10 septembrie 2023. La Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc prologul. Programul activităților desfășurate în oraș include:
– 4 septembrie 2023: Prezentarea echipelor,
– 5 septembrie 2023: Contratimp individual/Cursa copiilor,
– 6 septembrie 2023: Start etapa 1 a Turului României.

„Contribuția municipalității constă în asigurarea finanțării cu suma de 400.000 lei, pentru a asigura cazare și masă pentru 480 de participanți, identificarea locațiilor unde se va desfășura evenimentul, restricționarea circulației și obtinerea avizelor necesare. Este un eveniment care se încadrează în noua Strategie de Turism a orașului nostru”, a transmis primarul Ion Lungu.

Articole Similare

Back to top button