Articole GeneraleComunicate de presaSocialStiri Locale

Planul Local de Acțiune pentru Mediu al județului Suceava se află în dezbatere publică până pe 20 februarie 2023

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava informează că a fost finalizat procesul de revizuire a Planului Local de Acțiune pentru Mediu (PLAM) al județului Suceava, proces desfășurat în perioada mai-decembrie 2022. Primul Plan Local de Acțiune pentru Mediu al județului Suceava a fost elaborat în anul 2004, iar aceasta a fost cea de-a patra revizie.

Varianta revizuită a PLAM al județului Suceava, pentru perioada 2023-2027, poate fi consultată pe site-ul instituției (http://apmsv.anpm.ro), la secțiunea Dezvoltare Durabilă – Planificare de mediu. Documentul se află în dezbatere publică, până pe data de 20 februarie 2023.

Scopul dezbaterii este stabilirea consensului între autorități, instituții, agenți economici, ONG-uri și cetățeni cu privire la remedierea problemelor de mediu, prin acțiuni propuse în plan.

„Planul Local de Acțiune pentru Mediu reprezintă un instrument de punere în practică a politicilor de mediu la nivel județean pe termen scurt, mediu și lung. Este necesar pentru soluționarea problemelor de mediu prin abordarea principiilor dezvoltării durabile și în deplină concordanță cu planurile, strategiile și alte documente legislative specifice, existente la nivel local, regional și național”, au transmis reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Suceava. 

Planul vizează, în general, măsuri pentru diminuarea poluării, încurajarea utilizării eficiente a resurselor naturale regenerabile și neregenerabile, dezvoltarea educației ecologice și promovarea activităților social-economice cu impact minim asupra mediului natural.

De asemenea, APM Suceava descrie procesul de planificare de mediu, drept cuprinzând patru etape: etapa I – de organizare,
etapa a II-a – profilul de mediu,
etapa a III-a – programul de acțiune (care trebuie stabilit prin consens larg),
etapa a IV-a – monitorizare, analiza și evaluarea rezultatelor, urmate de actualizare/revizuire, reluându-se etapele.

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava invită publicul interesat să ia parte la dezbaterea finală a PLAM 2023-2027 și să transmită eventualele observații/comentarii pe adresa de e-mail office@apmsv.anpm.ro.

Articole Similare

Back to top button