Articole GeneraleSPORTStiriStiri Nationale

Sportivul Robert Glință și-a anunțat retragerea din activitatea competițională

Robert Glință a anunțat marți, 17 ianuarie 2023, că se retrage din activitatea competițională și, implicit, din înotul de performanță. Sportivul a motivat decizia prin dorința de a avea grijă de sănătatea sa fizică, mentală, emoțională și spirituală, „pentru că până la urmă sunt doar o altă ființă umană.”

„A sosit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competițional.

Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut, cu adevărat ,să devin omul mai evoluat care sunt astăzi.

Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, nivelul de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin munca grea de a atinge un obiectiv și de a depăși obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine, care vor rămâne pentru totdeauna cu mine.

Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat. Fiecare dintre ei joacă un rol uriaș și lasă o urmă importantă în cariera și în viața mea. Pentru ei, nu există suficiente cuvinte prin care să exprim recunoștința.

Toate amintirile frumoase și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, conexiunile sufletești care depășesc viața de înotător, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee.

Tuturor prietenilor și fanilor vreau să le mulțumesc că m-au sprijinit mereu și au crezut în mine, indiferent de situație.

Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, deoarece, în cele din urmă, sunt doar o altă ființă umană până la urmă.

A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional”, este mesajul prin care Robert Glință și-a anunțat retragerea.

Robert Glință, în vârstă de 25 de ani, a concurat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, la Rio, în 2016, și la Tokyo, în 2020. Este campion european la proba de 100 m spate și are în palmares 3 medalii de argint și 3 de bronz la Campionatele Europene. La Mondiale, a obținut o medalie de bronz. El a fost campion mondial de juniori și a deținut un record mondial de juniori la 100 m spate.

Articole Similare

Back to top button