Articole GeneraleComunicate de presaCulturaEducatieEvenimenteStiri Locale

Muzeul Național al Bucovinei lansează programul edicațional dedicat elevilor „Lichenii pădurilor noastre”

Muzeul Național al Bucovinei reia programele educaționale dedicate elevilor, pe data de 25 ianuarie 2023, prin lecția de muzeu intitulată „Lichenii pădurilor noastre”. Această activitate muzeală aduce în fața elevilor cei mai frumoși licheni vii, care trăiesc în zonele împădurite ale Bucovinei și care au fost colectați în cadrul campaniilor de cercetare anuale de teren.

Astfel, în terariul amenajat la Muzel de Științele Naturii din Suceava sunt expuse următoarele specii: lichenul galben (Xanthoria parietina), mătreața bradului (Usnea barbata), lichenul hieroglific (Graphis scripta), lichenul renilor (Cladonia rangiferina), lichenul lăptos (Aspicilla calcarea), lichenul tăciune (Verrucaria nigriscens), lichenul lună-plină (Dimelaena oreina), lichenul comestibil islandic (Cetraria islandica), lichenul prunului (Ervinia prunastri).

De asemenea, lecția de muzeu își propune să pună în valoare și speciile de licheni care sunt conservate în Depozitul de Botanică al Muzeului Național al Bucovinei.  

„Ora de muzeu își propune să prezinte publicului vizitator (elevi din școlile primare, gimnaziale și liceale din municipiul și din județul Suceava) detalii și curiozități morfologice și fiziologice de ajutorare reciprocă dintre o algă și ciupercă, în vederea colonizării diferitelor habitate naturale, cât și principalele modalitățile de utilizare ale speciilor de licheni în industria alimentară, chimică, farmaceutică.

Dorim să atragem atenția asupra implementării unor măsuri sustenabile protective și conservative pentru  speciile de licheni de pe teritoriul țării noastre, etalând beneficiile aduse mediului natural, prin prezența și abundența speciilor de licheni, atât în reinstalarea ecosistemelor terestre distruse, cât și asupra limitării atmosferei poluante (toxice și radioactive).”, transmit reprezentanții Muzeului Național al Bucovinei.

Programările se pot realizat telefonic, la 0230213775 sau la 0751571857 (responsabil de proiect).

Articole Similare

Back to top button