Articole GeneraleComunicate de presaSanatateSocialStiri Locale

Spitalul Județean Suceava anunță modificarea programului de vizitare a pacienților

Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a decis limitarea programului de vizită la cazurile grave și la o durată maximă de 15 minute (respectiv, maxim 10 minute la secția ATI). Hotărârea a fost luată având în vedere instrucțiunile Ministerului Sănătății, publicate în Monitorul Oficial al României nr. 15/5.01.2023.

Programul de vizită se desfășoară zilnic, în intervalul orar 13:00–15:00.

Solicitările vor fi făcute în scris, prin completarea formularului care poate fi descărcat de pe site-ul unității medicale, rubrica „Info Pacienți – Formulare Pacienți” (https://spitaluljudeteansuceava.ro/formulare-pacienti/) și trimiterea acestuia la adresa receptie@spjsv.ro sau la recepția de la intrarea principală. Confirmarea aprobării cererii va fi transmisă telefonic. „Rugăm aparținătorii să aștepte confirmarea înainte de a se prezenta la spital, pentru a nu aglomera zona de recepție de la intrarea principală”, a precizat dr. Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

De asemenea, conducerea unității medicale a transmis că aceste măsuri au menirea de a proteja pacienții internați de contaminări cu diverși agenți patogeni, în contextul creșterii numărului de cazuri de infecții respiratorii. „Infecțiile virale sau bacteriene se pot transmite fie direct (principala modalitate fiind prin intermediul aerosolilor – particule care se formează în timpul tusei și strănutului), fie indirect (prin intermediul obiectelor de uz comun”, a completat dr. Dan Teodorovici.

Articole Similare

Back to top button