Articole GeneraleStiriStiri Locale

Profesorul sucevean Mugurel Buga a murit în nordul Italiei, încercând să își recupereze câinii, în urma unei avalanșe

Mugurel Buga, cunoscutul și iubitul profesor de matematică sucevean, și-a pierdut viața după ce a fost surprins de o avalanșă în nordul Italiei, în timp ce încerca să-și recupereze cei doi câini care îl însoțeau de fiecare dată când mergea pe munte.

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, era originar din Dorohoi și a fost inspector școlar la IPJ Suceava. Se stabilise în Italia în 2001 și de câțiva ani preda matematică la Institutul Bertacchi din Lecco. Sportiv pasionat de ciclism și alpinism, se afla în vacanță în zona de schi dintre Italia și Elveția, la Madesimo.

Presa din Italia relatează că duminică, 8 ianuarie 2023, în timp ce se afla în zona Pizzo Emet, la granița cu Elveția, a lansat un apel de urgență în urma unei avalanșe. Ulterior, nu a mai putut fi contactat.

Salvamontiștii au plecat în căutarea lui și, la Lacul Emet, au găsit doi câini husky care purtau zgardă inscripționată cu numărul de telefon al persoanei căutate, dar pe care nu au reușit să îi preia de pe munte. În jurul orei 14:30, Michele Buga a luat legătura cu centrul, explicând că a ajuns într-un sat, starea lui fiind destul de bună.

A doua zi, acesta a decis să urce din nou pe munte, probabil pentru a-și căuta câinii, dar a fost surprins de o altă avalanșă. Pentru că nu s-a mai întors, echipa de salvare a plecat în căutarea lui pentru a doua oară. Românul a fost găsit fără viață la o altitudine de 1.900 de metri, lângă refugiul Bertacchi din Pasul Spluga, provincia Sondrio, corpul său fiind recuperat cu ajutorul unui elicopter.

Conform presei din Peninsulă, cei doi patrupezi au fost găsiți în viață, preluați, în cele din urmă, de salvatorii montani și încredințați familiei.

Articole Similare

Back to top button