Articole GeneraleComunicate de presaInterneSanatateSocialStiri

Prima oprire a caravanei mobile pentru depistarea hepatitelor B/D și C este la Vicovu de Jos

Caravana mobilă pentru screeningul hepatitelor virale B/D și C pornește la drum miercuri, 11 ianuarie 2023, având prima oprire în localitatea Vicovu de Jos, din județul Suceava. Cei care vor să se testeze gratuit sunt așteptați între orele 09:00 și 17:00 în parcarea din fața cabinetului medical dr. Cristina Ciobotar.

Scopul deplasărilor cu Caravana mobilă de screening și stadializare LIVE(RO)2-EST este acela de a asigura un grad ridicat de aderență la populația din zone din regiunile Nord-Est și Sud-Est cu acces dificil la servicii de sănătate. În această categorie sunt incluse persoanele din localități izolate, fără cabinete de medicină de familie sau localități în care medicii de familie nu au aderat la programul LIVE(RO)2-EST, dar se înscriu și alte situații excepționale.

„În plus, pentru a se oferi o șansă tuturor pacienților depistați în proiect să-și continue investigațiile, o echipă formată din cadre medicale din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon“ Iași vor participa la Caravană pentru a asigura stadializarea persoanelor depistate pozitiv”, au transmis inițiatorii programului.

Caravana mobilă pentru screeningul hepatitelor virale B/D și C este o acțiune care se desfășoară în cadrul Proiectului LIVE(RO)2-EST – „Program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare spre tratament ale pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C” derulat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în parteneriat cu ARAS – Asociația Română Anti-SIDA și cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon“ Iași. Organizatorilor li s-au alăturat autoritățile locale și partenerul proiectului, Asociația Română Anti-SIDA (ARAS).

Articole Similare

Back to top button